De interieurtrends voor deze winter

Kleuren en materialen

Trends uiten zich meestal eerst in de mode en daarna zien we ze terug in het interieur.
In dit blog laten we de interieurtrends voor de komende winter zien. Uiteraard kun je onmogelijk met alle trends aan de slag, maar wellicht zit er iets tussen waarvan je denkt “leuk voor bij mij thuis”.

Interieurtrends - Winter 2019

Etnische invloeden in interieur

De interieur trends voor de komende winter laten veel etnische invloeden zien. Denk aan de Marokkaanse kleden, kleurrijke kussens en gouden details. Deze trend zagen we eerder al in de mode. De kleurrijke zellige tegels die we de laatste tijd steeds meer zien, passen perfect bij deze stijl. De kleurrijke of juist pastelkleurige tegels zijn mooi te combineren met microcement wanden en een strakke gietvloer.

Interieurtrends - Winter 2019
Zellige tegels mooi te combineren met een gietvloer en microcement

Trend kleuren

In 2019 zien we een aantal ”nieuwe” kleuren, maar er zijn ook behoorlijk wat blijvers. Groen, verschillende tinten geel en (kobalt)blauw nemen we mee naar het volgende seizoen. Nieuw zijn; goud (als accentkleur), paars, beige-, en pasteltinten. Terra peach is een nieuwe kleurtrend waarin perzik, zalmroze en amber tinten samenkomen, denk aan de trendkleur voor 2019 volgens Flexa. Ook terracotta is een kleur die we meer gaan zien. Genoeg mogelijkheden qua kleur dus dit seizoen!

Interieurtrends - Winter 2019
Gouden details in de badkamer, prachtig te combineren met stoer microcement. Foto links; By Cocoon

Gelaagdheid

In de mode zien we het in de winter ook veel, laag over laag en dan het liefst ook nog in verschillende materialen. Verschillende lagen van uiteenlopende ”harige” materialen maken je interieur gezellig en winterproof. Denk aan veel plaids, dekens en kussens.

Interieurtrends - 2019 winter

Winter Must haves

Volgens de trendwatchers zijn er een aantal must haves voor deze winter. Velvet is hier een goed voorbeeld van. We zagen in de mode al veel velourse stoffen, maar in het interieur zijn ze ook prachtig te combineren, zeker in de koude wintermaanden! Stoelen, poefen, banken, daybeds of enkel een paar sierkussens, het kan allemaal.

Daarnaast kun je in de winter eigenlijk niet zonder een goed vloerkleed (of meerdere) Deze beperken zich niet langer tot de vertrouwde interieurkleuren, maar iedere kleur of patroon is mogelijk, vierkant, rond of rechthoekig. Wanneer je een gietvloer combineert met een kleed geeft dit vaak ook een mooi contrast op de vloer.

Ook hebben we nog een don’t op het gebied van interieurstyling: Een boekenkast zonder boeken.
Een boekenkast is allang niet meer alleen een kast voor boeken en kan mooi worden gedecoreerd met andere accessoires, maar boeken maken een interieur ook persoonlijk dus vergeet ze vooral ook niet in die kast te zetten.

Interieurtrends - 2019 winter