over-ons-header-3

Wat kost een gietvloer?

Van Hollandse Bodem begrijpt dat het als consument af en toe lastig is om een goede keuze te maken tussen de vele aanbieders. Op internet worden er gietvloer prijzen genoemd van €30,00 tot € 130,00 per m². Daarom is het belangrijk om appels met appels te vergelijken.

Zo is het materiaal bepalend voor de prijs, maar ook het serviceniveau en de ervaring van onze vakmannen. Epoxy is bijvoorbeeld een goedkoper materiaal dan polyurethaan, maar heeft ook andere eigenschappen. Zo kan dat bijvoorbeeld verkleuren.

Tot slot weten wij dat het belangrijk is de ondervloer vooraf goed te checken en vocht te meten, dit zit ook allemaal bij onze prijs inbegrepen.

Opbouw prijzen

De kostprijs van een gietvloer is ten eerste afhankelijk van het materiaal dat wordt toegepast. Je kunt een gietlaag maken met epoxy of polyurethaan. Een epoxy is niet scheuroverbruggend en niet UV bestendig. Het risico bestaat dus dat de vloer snel scheurt en het is zeker dat je gietvloer binnen een paar maanden sterk "vergeeld" is door de invloed van normaal daglicht.

Polyurethaan is er in 2 varianten: UV bestendig (alifatisch) en niet UV bestendig (aromatisch). Je begrijpt dat ook de niet UV bestendige versie snel verkleurt. Wij werken alleen met de UV bestendige versie zodat verkleuren van een gietvloer verleden tijd is.

Meer factoren

Ten tweede is ondergrond een belangrijke factor. Wij kunnen een gietvloer op bijna iedere ondergrond toepassen. Er zijn voor sommige ondervloeren speciale voorbereiding en lagen nodig om de ondervloer geschikt te maken. Dit kan ook van invloed zijn op de kostprijs van je gietvloer.

De derde factor is opbouw. Er zijn aanbieders die een simpele coating al een gietvloer noemen. Dit is een zeer geschikt systeem om bijvoorbeeld in je garage toe te passen, maar om op te wonen is een coatingvloer minder geschikt. Omdat een goede gietvloer al snel uit 4 lagen bestaat waar wij 4 keer voor moeten terugkomen, kun je begrijpen dat dit redelijk arbeidsintensief is en ook een belangrijke factor van de totale prijs van een gietvloer is.

Een gietvloer staat bekend om zijn lange levensduur. Doordat je er zo lang plezier van hebt, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt als je een gietvloer uitzoekt. Van Hollandse Bodem helpt je daar graag bij!

5 gietvloer tips

Wil je:

  • de juiste gietvloer voor je budget;
  • een gietvloer waar je jarenlang plezier van hebt;
  • kwalitatief advies van specialisten;
  • een gietvloer van vakmensen met 15 jaar ervaring?

Dan kies je voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem! Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Gietvloeren van Van Hollandse Bodem

Duurzaamheid en kwaliteit zijn een bewuste keuze voor ons. We onderscheiden ons door uitsluitend te werken met hoogwaardige materialen, zodat je jarenlang probleemloos plezier kunt hebben van je vloer.  Voor zowel particulieren als bedrijven. We werken alleen met gedreven vakmensen om met zekerheid de kwaliteit te kunnen leveren die we onszelf ten doel stellen.