Landelijk interieur en een gietvloer

Gemoedelijk, gezellig en warm, dat zijn de kenmerken van een landelijk interieur. In eerste instantie zag je landelijk wonen vooral in landelijke omgevingen, maar inmiddels zie je deze woonstijl ook regelmatig in de stad. De sfeer van landelijk wonen is het tegenovergestelde van de stress die de stad met zich meebrengt. In dit blog de kenmerken van een landelijk interieur en hoe je deze woonstijl toepast met een gietvloer.

Bij een gietvloer denkt men vaak aan strakke, moderne interieurs. Gelukkig zien steeds meer mensen de veelzijdigheid van een gietvloer. Om een landelijk interieur te creëren, heb je echt niet per se een houten vloer nodig. De uitstraling van het interieur zit hem in veel meer factoren.

Meubilair

Rust en eenvoud, maar toch ook gezellig, dat hebben landelijke interieurs met elkaar gemeen. De meubels zijn vaak sober en functioneel vormgegeven. Hout, smeetijzer en natuursteen zijn materialen die veel terugkomen in het interieur. De meubels hebben ruwe afwerkingen, afgeronde vormen en zijn veelal comfortabel.

Accessoires

Bepaalde accessoires als planten, glaswerk en spiegels doen het in ieder interieur goed. Servies, (rieten)manden, porselein met bloemmotieven en keramiek dragen bij aan een landelijke aankleding van het interieur. Ook kruiklampen met natuurlijke kappen staan prachtig in een landelijke setting.

Materialen

Natuurlijke materialen als linnen, katoen, leder, wol, hout en jute passen perfect in de landelijke sfeer. Qua patronen zien we blokken, ruiten, patchwork of bloemen dessins. Bij al deze verschillende materialen en patronen kan een gietvloer juist een rustige basis vormen. Ook past een robuuste microcement vloer goed in het landelijke plaatje, zeker als veel van de meubels een houten afwerking hebben.

De wanden worden meestal witgepleisterd of krijgen een landelijke kleur als ivoor, warm grijs, blauw of groen. Microcement heeft een ruwe, stoere uitstraling en is dus ook een mooie optie voor de wanden. Deze afwerking is daarnaast ook nog eens toe te passen in natte ruimten.

Wanneer de woning van zichzelf al landelijk is, is de constructie meestal goed zichtbaar, denk aan houten balken en bakstenen wanden. Dit soort landelijke elementen komen extra goed tot hun recht met een gietvloer.

Raambekleding

Gordijnen van luchtige stoffen worden meestal met ringen opgehangen aan roede van smeedijzer. Ook zien we sfeervolle vouwgordijnen en shutters.

Combineer deze kenmerken en creëer je eigen landelijke interieur, als het je smaak is uiteraard. Meer informatie over de mogelijkheden van een gietvloer of microcement? Bezoek vrijblijvend onze showrooms of neem contact met ons op.