header-home-4

Kleuren

Een gietvloer kan in vele kleuren gegoten worden. Hierdoor kun je een vloer kiezen die geheel aansluit op jouw woonwensen en woonstijl, van design tot klassiek. Een gietvloer in de juiste kleur kan bovendien je interieur compleet maken.

Het kiezen van de juiste kleur voor je gietvloer is dan ook een belangrijk moment. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel hoe je vloer eruitziet en of deze matcht met de rest van je interieur.

Wij van Van Hollandse Bodem geven je graag kleuradvies, zodat je de beste keuze kunt maken. Kom gerust langs om onze gietvloeren in de verschillende kleuren in onze showroom te bekijken.

Gietvloer kleuren bij Van Hollandse Bodem

De gietvloeren Van Hollandse Bodem zijn in meer kleuren leverbaar dan je waarschijnlijk denkt. Het vinden van de perfecte kleurmatch met jouw interieur is dan ook zeker te realiseren. Wel kan het kiezen van de juiste keur best moeilijk zijn, want de kleur van je vloer bepaalt tenslotte voor een groot deel de sfeer in je huis.

Standaardkleuren collectie

In onze collectie hebben wij 34 standaard gietvloer kleuren. Deze 34 kleuren kun je op stalen van 70x70cm bij ons in de showroom komen bekijken. Deze stalen mag je bovendien mee naar huis nemen, om de keuze voor de juiste kleur te vergemakkelijken. Zo kan je bijvoorbeeld de stalen mee naar huis nemen om de perfecte kleurmatch te vinden voor de nieuwe gietvloer in je badkamer.

Hierdoor kun je gemakkelijker kijken welke kleur gietvloer goed past bij het uitgekozen badkamer meubilair. Ook handig: je kunt stalen van gietvloer kleuren meenemen naar de bezichtiging van een nieuw huis. Dit is wel zo prettig: je moet namelijk een beslissing nemen over de kleur van een vloer die misschien wel 20 jaar meegaat.

Mengkleuren collectie

Biedt onze standaard kleur gietvloer collectie niet precies wat je zoekt? Dan kunnen wij elke RAL-, NCS- of Sikkenskleur voor je mengen en je zo precies de kleur gietvloer aanbieden die jij in je hoofd hebt. Hierdoor is het mogelijk om de kleur van de gietvloer precies af te stemmen met je woonwensen. Het is mogelijk om je kleurwens te vertalen naar een proefstaal, zodat je kunt zien hoe de kleur uiteindelijk kan worden.

Het is namelijk nooit helemaal duidelijk bij het mengen van kleuren hoe de uiteindelijke kleur van de gietvloer zal zijn. Wij geven je dan ook graag kleuradvies over het mengen van verschillende kleuren en de mogelijkheden.

Standaard gietvloer collectie

gietvloer-14
gietvloer-15
gietvloer-16
gietvloer-17
gietvloer-18
gietvloer-19
gietvloer-20
gietvloer-21
gietvloer-22
gietvloer-23
gietvloer-24
gietvloer-25
gietvloer-26
gietvloer-27
gietvloer-28
gietvloer-29
gietvloer-30
gietvloer-31
Toon meer kleuren
microcement-bad

Persoonlijk gietvloer kleuradvies

Wij van Van Hollandse Bodem begrijpen dat het kiezen van een geschikte gietvloer kleur lastig kan zijn. Er zijn tenslotte eindeloze kleurmogelijkheden. Daarom geven wij je graag een goed kleuradvies. Zo is elke dinsdag en woensdag onze gietvloer kleur expert Elaine Verhoeven in onze showroom aanwezig.

Elaine adviseert je graag over de kleurmogelijkheden van gietvloeren. Zo kan ze je vertellen adviseren over het gebruik van de juiste gietvloer kleur bij een bepaald type lichtinval in je woning. De lichtinval heeft namelijk effect op de uiteindelijke kleur van de vloer die je waarneemt. Ook het gebruik van de juiste kleur in een bepaalde woning kan een lastige keuze zijn. Elaine staat voor je klaar en reikt je graag opties en mogelijkheden aan.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen een effen kleur en betonlook?

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in twee kleurvarianten: in een effen kleur of in een betonlook. Je woonwensen bepalen voor een groot deel welke variant het beste bij jou en je interieur past. Wil je een rustige sfeer is huis, dan is een effen gietvloer de beste keuze. Ga je voor een industriële woonstijl, dan is de betonvloer het meest geschikt.

Is een effen gietvloer is voor jou?

Een effen gietvloer bestaat uit een egale kleur. Dit heeft als voordeel dat de vloer een rustige en strakke uitstraling heeft.

Vaak wordt een effen gietvloer dan ook gebruikt in kamers die rust moeten uitstralen, zoals de slaapkamer, badkamer of studeerkamer. De effen kleuren kun je in onze showroom bewonderen.

Wat is een gietvloer met betonlook?

Naast effen gietvloer kleuren kunnen wij je ook een betonlook gietvloer aanbieden. Om dit te bereiken worden twee kleuren polyurethaan gemengd. Hierdoor ontstaat een betonlook.

De twee kleuren worden bij jou thuis gemengd, waarna ze door onze applicateurs handmatig worden aangebracht op je vloer. Op deze manier ontstaat in de gietlaag een kleurstructuur met een betonlook. Het voordeel van deze manier van werken is dat je tijdens het gieten van de vloer direct kunt aangeven hoe je de structuur van de vloer wilt hebben. Het is maatwerk afgestemd op jouw woonvisie.

Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden die je hebt met een betonlook gietvloer, hebben wij ongeveer 40 stalen RAL- en NCS-gietvloer kleuren in onze showroom. Dit zijn stalen in een formaat 70x70cm om je een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de vele mogelijkheden.