gietvloer hal combinatie met hout
Header gietvloer

Binnenkijken bij....

authentiek Herenhuis in Geertruidenberg

Voor dit project hoefde we niet ver te reizen. In het authentieke hart van Geertruidenberg staat dit prachtige herenhuis. Van Hollandse Bodem mocht hier de gietvloeren aanbrengen in combinatie met een houten vloer. Zelf zijn we helemaal weg van dit interieur, daarom delen we de foto's graag met jullie.

Dit voormalige kantoorpand in het historisch centrum van Geertruidenberg heeft een complete metamorfose ondergaan. De huidige bewoners hebben geprobeerd zoveel mogelijk authentieke details te behouden, maar de indeling is compleet veranderd. Hiervoor is een architect in de arm genomen, verder is het interieur volledig zelf ontworpen.

De hal met messingkleuringe deuren is een echte eyecatcher geworden. Hier zie je ook mooi de combinatie van de twee verschillende vloeren. Onze strakke Van Hollandse Bodem gietvloer is in de woonkamer afgewisseld met een eiken visgraat vloer van De Eikenkamer. In de woonkamer vallen niet alleen de stalen deuren en de schitterende houten vloer op, ook het balken plafond maakt deze ruimte bijzonder sfeervol.

Lees verder

''Hotel Chic''

 detail gietvloer
 gietvloer keuken
 gietvloer keuken
 gietvloer hal
 gietvloer hal
 gietvloer hal
 gietvloer eettafel
 gietvloer hal kantoor in combinatie met hout
 detail gietvloer
 gietvloer keuken
 gietvloer keuken
 gietvloer hal
 gietvloer hal
 gietvloer hal
 gietvloer eettafel
 gietvloer hal kantoor in combinatie met hout

Materialen combineren

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat onze gietvloeren worden gecombineerd met andere typen vloeren. De combinatie van een gietvloer met een houten vloer is heel fraai en laat beide vloeren nog mooier uitkomen. Ook kan het combineren van vloeren praktische voordelen hebben, zo is een gietvloer in de keuken bijvoorbeeld makkelijker te reinigen dan een houten vloer. Ook in de entree en hal is het prettig om een gemakkelijk te reinigen vloer te plaatsen.

In dit interieur zijn materialen op verschillende manieren origineel gecombineerd, niet enkel in de vloer. In de keuken is het contrast tussen de strakke keuken en vloer met de stoere stenen wand ook verrassend. Op deze manier blijft het strakke interieur toch ook heel sfeervol. De bewoonster omschreef de stijl zelf als "Hotel Chic" en daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

Vloerverwarming

Beide vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Onze gietvloeren zijn slechts 3mm en geleiden de warmte goed, hierdoor zal de ruimte snel aangenaam aanvoelen. Ook wanneer de vloerverwarming uit staat voelen onze gietvloeren aangenaam aan je voeten.

Meer informatie