Gietvloer - woonkamer
Gietvloer Header
Gietvloer - keuken
Offerte aanvragen

Een gietvloer in je interieur?

Droom je van een gietvloer zoals in de woonmagazines? Gietvloeren zijn de stijlvolle basis, voor iedere ruimte. Mits goed gelegd en van hoge kwaliteit heb je jarenlang plezier van een gietvloer.

Vraag direct een offerte aan of bel een van onze specialisten.

Opzoek naar een kwalitatieve gietvloer? 

 • Ruim 25 jaar ervaring met gietvloeren.
 • Al meer dan 5000 gietvloeren opgeleverd in Nederland.
 • Grote showroom met gratis kleuradvies van onze specialisten.
 • Werken met een vast team, nette vakmensen in huis.
 • 34 kleuren op grote sample borden in de showroom, elke RAL kleur mogelijk.
 • Binnen een aantal weken kunnen wij vrijwel altijd starten met ons vaste team.
Offerte opvragen

Bekend van

Gietvloer collectie

Als gietvloer specialist van Nederland beschikken wij over een ruim kleurpalet gietvloeren.

gietvloer-14
gietvloer-15
gietvloer-16
gietvloer-17
gietvloer-18
gietvloer-19
gietvloer-20
gietvloer-21
gietvloer-22
gietvloer-23
gietvloer-24
gietvloer-25
gietvloer-26
gietvloer-27
gietvloer-28
gietvloer-29
gietvloer-30
gietvloer-31
Toon meer kleuren
Gietvloer over ons

Waarom kiezen voor
Van Hollandse Bodem

Onze vloeren hebben vele pluspunten, waardoor het werkelijk ideale vloeren zijn. Zowel voor de particulieren als de zakelijke markt. Lees de voordelen van onze vloeren en je begrijpt waar onze passie vandaan komt!

Bekend van

In 7 stappen een gietvloer

1
2
3
4
5
6
7
Gietvloer in stijlvol wonen magazine

Stap 1: Oriënteren

Wanneer je voor de start van de bouw begint met oriënteren, kunnen je wensen nog worden meegenomen tijdens de bouw. Wat vind je mooi en wat is realiseerbaar, zowel technisch als qua budget? Wat is het type ondervloer of moet de gietvloer worden aangebracht over tegels?

Gietvloer kleuren in de showroom

Stap 2: Opdracht

Wanneer je ons opdracht geeft om een gietvloer in je woning aan te brengen, sturen wij aansluitend een opdrachtbevestiging met de gietvloer prijs. Normaal gesproken hebben wij een planning van 6-8 weken.

Gietvloer kleurpallet

Stap 3: Gietvloer kleur

Het kiezen van de kleur is voor jou als klant misschien wel één van de belangrijkste punten. Ons aanbod in kleur is zeer groot, wij kunnen vrijwel alle gietvloer kleuren voor je mengen.

Gietvloer kleur laten mengen? Denk eraan dat het maken van een staal 2 weken in beslag neemt. Daarnaast heb je keuze uit een effen vloer of een betonlook vloer met een vleug. Wij bieden je vrijblijvend kleuradvies. Uiterlijk een week voor het aanbrengen van de gietvloer dient de gewenste kleur bij ons bekend te zijn.

Gietvloer in een woonkamer met balkon

Stap 4: Werkbezoek

Om door te spreken wat we gaan maken. Vochtmeting van de vloer (wij willen de ondervloer in perfecte conditie brengen, voordat we de gietvloer aanbrengen). Vierkante meters worden nagemeten, zodat je precies betaalt wat je afneemt, niet meer en niet minder. Noodzakelijk of wenselijk meerwerk.

Gietvloer in een keuken

Stap 5: Wanden, plafonds en plinten gereed maken

Wij adviseren alle wanden en plafonds gereed te maken, voordat de gietvloer wordt aangebracht. Stucwerk dient minimaal 2 weken oud te zijn in verband met het vochtpercentage. Je keuken adviseren wij na de gietvloer te laten plaatsen.

Mocht je ooit lekkage krijgen, dan is de vloer onder de keuken waterdicht. Plinten adviseren wij te plaatsen voor het aanbrengen van de gietvloer. In de grondverf en na het plaatsen van de gietvloer kun je de plinten aflakken.

Gietvloer deskundig laten aanbrengen

Stap 6: Uitvoering

De gietvloer bestaat uit meerdere lagen en elke laag moet een dag drogen. Het aanbrengen van de vloer zal een werkweek in beslag nemen. In deze week kunnen er geen andere werkzaamheden plaatsvinden. De exacte startdatum en tijd krijg je van onze uitvoerder.

Wil je een betonlook, dan kan je op de dag van het gieten meekijken om de vleug van de gietvloer te bepalen.

Gietvloer Oplevering

Stap 7: Oplevering

Nadat de vloer is gelegd, maken wij een afspraak om de vloer op te leveren.

Veelgestelde vragen

Algemeen
Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een gegoten vloer. Het is een stijlvolle, modieuze en naadloze vloer die als een afdeklaag over een dragende ondervloer wordt aangebracht. Gietvloeren zijn makkelijk schoon te maken, onderhoudsvriendelijk en daarnaast ook vloeistofdicht.

Uit het antwoord hierboven blijkt al: de term 'gietvloer' is heel breed. Ga je gietvloeren vergelijken? Let er dan op dat de gietvloeren van hetzelfde materiaal zijn voor een eerlijke vergelijking.

 

 

Hoeveel kost een gietvloer?

De prijzen van gietvloeren variëren en op internet vindt je dan ook prijzen van €30,00 tot € 130,00 per m² voor gietvloeren. De belangrijkste factoren voor het bepalen van de prijs zijn: type gietvloer, staat van de ondervloer, gekozen kleur, aantal m² en locatie.

Lees hier meer over de factoren die wij meenemen in het berekenen van de prijs voor jouw gietvloer.

Hoe dik is een gietvloer?

Een van de grote voordelen van een gietvloer is dat hij zo dun is. Het vierlaagssysteem is in zijn totaliteit slechts 3mm dik. De primer en de laklaag zijn qua dikte verwaarloosbaar, de schraplaag is 1mm en de gietlaag 2mm.

Een groot belangrijk voordeel van de gietvloer dikte is dat deze goed te combineren is met vloerverwarming, want ook de dikte van een gietvloer met vloerwarming blijft beperkt en zorgt hierdoor vrijwel nooit voor problemen. Het materiaal geleidt niet alleen goed, maar de warmte wordt ook gemakkelijk en gelijkmatig afgegeven aan de ruimte doordat de vloer zo dun is.

Ook handig: een gietvloer kun je in heel wat gevallen over je bestaande vloer heen leggen. Heb je nu bijvoorbeeld een tegelvloer, dan hoef je deze niet uit te breken, maar kun je de gietvloer eroverheen laten leggen. Door de minimale dikte van de gietvloer komt je vloer amper hoger te liggen dan je oude tegelvloer, dus de kans dat je bijvoorbeeld deuren moet inkorten, is klein.

Wat is het verschil tussen epoxy en poyurethanen gietvloeren?

Een polyurethanen gietvloer is zachter, flexibeler en elastischer dan een epoxy gietvloer. Hierdoor is deze vloer ook geschikt voor in woningen, omdat ze minder gevoelig zijn voor krassen, geschikt voor vloerverwarming en geluiddempend zijn. Een epoxy gietvloer wordt daarentegen voornamelijk gebruikt in de industrie, omdat deze vloeren vaak bestand moeten zijn tegen zware belasting.

Is een gietvloer ook geschikt in de horeca?

Ben je zoek naar een keukenvloer voor gebruik in de horeca? Kies dan voor onze duurzame horecavloer. Deze is namelijk uitermate geschikt voor situaties waar een hygiënische omgeving noodzakelijk is. Onze vloeistofdichte vloeren voor de horeca voldoen aan alle Europese richtlijnen voor de voedingsmiddelenindustrie (93/43/EG).

Vloeistofdicht PBV en HACCP gekeurd volgens Cur 43 normen. We kunnen de afwerking naar de wanden voorzien van een hygiënische holle plint afwerking waar geen vuil in kan blijven staan.

Is een gietvloer kindvriendelijk?

Heb je kinderen, dan is de PU-gietvloer een fijne vloer voor zowel jou als de kinderen.

De geheel naadloze PU-gietvloer vormt het ideale speeloppervlak voor kinderen. Spelen op een gietvloer is comfortabel: de vloer voelt van zichzelf niet koud aan en is, zeker in combinatie met vloerverwarming, zeer comfortabel. Hoewel een gietvloer mooi strak is, is hij niet erg hard om te voelen: hij is gemaakt van licht elastisch materiaal en voelt daardoor veel fijner aan dan bijvoorbeeld epoxy.

Een gietvloer is glad, maar niet té glad: je zult er niet snel vanzelf op uitglijden.

Nog een bijkomend voordeel van een gietvloer als je kinderen hebt: een gietvloer maak je heel gemakkelijk schoon als je kind eten of drinken morst of met modderschoenen aan de kamer in rent. Verder hebben stof en vuil hebben geen kans om zich op te hopen in naden en kieren, dus je kind speelt op een schone vloer.

Waarom is een gietvloer ideaal voor woonruimtes?
 • Een PU-gietvloer is gemaakt van een comfortabel materiaal: het is licht elastisch en voelt niet koud aan
 • PU is scheuroverbruggend en beter bestand tegen krassen dan een epoxyvloer
 • De PU-gietvloer is geluiddempend, dus je hebt geen last van stampgeluiden als de kinderen bijvoorbeeld boven spelen.
 • Wil je graag vloerverwarming, dan is een PU-gietvloer hier ideaal voor. PU geleidt de warmte goed en geeft je een warme vloer én een efficiënt opgewarmde ruimte.

Benieuwd waarom een gietvloer zo geschikt is voor particulieren? Lees er meer over op deze pagina.

Helpt een gietvloer bij het verminderen van geluidsoverlast?

De van Hollandse Boden gietvloeren hebben een contactgeluid remmend vermogen. Door de verschillende dekvloeren die wel of niet zwevend zijn aangebracht  en verschillende omstandigheden zal onze gietvloer
bij het meten van contactgeluid bij elk appartement andere waardes geven.

In vele gevallen wordt er door de vereniging van eigenaren een aanvullende norm gesteld voor geluidsverbetering van 10dB. Door middel van het aanbrengen van een speciale akoestische rubberen onderlaag kan Van Hollandse Bodem garanderen dat deze norm voor geluidsverbetering gehaald wordt. Bij oplevering krijgt u dan ook een certificaat van dit systeem. Wel zo prettig voor uzelf en voor uw benedenburen.

Wat is microcement?
Microcement kan aangebracht worden op vloeren, muren en meubels (denk bijvoorbeeld aan keuken- en tafelbladen). Door een watervaste stuclaag kan microcement ook in badkamers en keukens toegepast worden.
Het aanbrengen van microcement is ambachtelijk werk. De vakman kan verschillende aanbrengtechnieken toepassen en zo een grof en robuust oppervlak construeren, of juist een hele strakke afwerking.
Denk je dat een betonsoort altijd grijs is? Niets is minder waar: er zijn maar liefst 40 kleuren microcement beschikbaar. Een perfecte match met jouw interieur is dus sowieso te realiseren. Meer informatie kan je vinden op onze microcement pagina.
Aanbrengen
Brengen jullie de gietvloer ook aan?

Om de kwaliteit van onze gietvloeren te garanderen, verzorgen wij bij Van Hollandse Bodem het hele proces van advies over de juiste gietvloer tot het gieten van de gietvloer. Je kunt bij ons dan ook zowel de gietvloer bestellen als de gietvloer laten leggen. Hierdoor ben je verzekerd van 25 jaar vakmanschap in het gieten van gietvloeren.

Benieuwd hoe we de gietvloer leggen? Bekijk dan onze pagina over het aanbrengen van gietvloeren.

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?

Het duurt gemiddeld 1,5 week om een gietvloer te leggen en in gebruik te nemen, omdat het gieten bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals het prepareren en egaliseren van de dragende ondervloer en het afwerken van de gietvloer.

Heeft een gietvloer ook plinten?

Tegenwoordig zien we steeds meer plintloze vloeren. Dit is ook goed uitvoerbaar bij een gietvloer of microcement. Naast een strak uiterlijk is dit ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Afhankelijk van de soort vloer worden de plinten voor of na het plaatsen van de vloer gemonteerd. Bij een PU-gietvloer is het mooi om eerst de plinten te plaatsen en vervolgens de vloer te gieten. Na het gieten kunnen de plinten dan worden afgelakt. Zo is de aansluiting tussen vloer en plint naadloos. Bij een microcement vloer gebeurt het plaatsen van de plinten altijd achteraf. Dit geldt ook voor demontabele plinten, bijvoorbeeld voor het wegwerken van kabels.

Kleur
Zijn gietvloeren in verschillende kleuren verkrijgbaar?

Bij Van Hollandse Bodem kun je kiezen uit verschillende kleuren. In onze collectie hebben we 34 standaardkleuren, maar we kunnen ook elke RAL-, NCS- of Sikkenskleur voor je mengen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren. Elke dinsdag en woensdag geeft onze kleurexpert je graag kleuradvies in onze showroom.

Het kiezen van de kleur is een belangrijk punt waar wij zeer veel aandacht aan besteden. Ons aanbod aan kleur is zeer groot: onze gietvloeren zijn leverbaar in alle RAL- SIKKENS- en NCS-kleuren. Daarnaast maken we onze vloeren in twee varianten: effen of betonlook vloeren.

Naast onze ruime standaardcollectie kunnen wij ook op klant specifieke wijze een kleur maken. Ben je op zoek naar een specifieke kleur of een bepaald kleureffect, dan maken we graag een sample voor je, zodat je goed thuis kunt zien hoe de gewenste kleur zal worden.

Het maken van een kleursample neemt ca. 2 weken in beslag en de definitieve keuze dient uiterlijk 2 weken voor uitvoering bij ons bekend te zijn. Wacht daarom niet te lang met het plannen van een kleuradvies en het samenstellen van de juiste kleur!

Kan je de kleur van een gietvloer na aanbrengen nog veranderen?

Heb je een prachtige gietvloer, maar heb je toch spijt van de kleur? Of heb net je een huis gekocht waar een gietvloer in ligt, maar zou je zelf een andere kleur hebben gekozen? Goed nieuws: je hoeft niet directe en nieuwe gietvloer te laten leggen, maar kunt de kleur veranderen door de toplaag te laten vervangen.

Net als bij een gietvloer reparatie wordt de gehele toplaag van de gietvloer verwijderd en vervangen door een nieuwe toplaag. Je hebt hierbij precies dezelfde keuze als wanneer je een nieuwe gietvloer laat leggen: welke kleur wil je? Wil je een betonlook gietvloer door twee kleuren te mengen, of wil je één kleur voor een hele strakke, rustige gietvloer? Jij kiest! Zo geef je je 'nieuwe' gietvloer de kleur die bij jouw (nieuwe) interieur past.

Ondergrond
Kan een gietvloer op een houten vloer worden gelegd?

Belangrijk voor het eindresultaat van je gietvloer is de ondervloer. De ondervloer moet vast en stevig zijn om er een gietvloer overheen te kunnen gieten. Wanneer je een gietvloer op een houten vloer wilt laten aanbrengen, moet deze houten vloer eerst geschikt worden gemaakt als ondervloer voor de gietvloer.

In het voortraject moet de vloer dan vormvast worden gemaakt. Dit doen we met 2x watervast verlijmd multiplex, in kruislinks verband aangebracht, geschroefd en gelijmd. Fermacell platen zijn ook een optie om je houten vloer geschikt te maken om een gietvloer overheen te leggen. Op deze manier is de ondervloer vormvast en kun je je gietvloer over de houten vloer heen leggen.

Wist je dat het ook mogelijk is om de gietvloer over tegels te leggen? Meer informatie hierover kan je vinden op deze pagina.

Kan de gietvloer over vloerverwarming worden gegoten?

Ja, dit is heel goed mogelijk. Het is een combinatie die veel voordelen heeft. Zo neemt een gietvloer snel de warmte van de vloerverwarming over omdat een gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de ruimte snel verwarmd. Daarnaast biedt deze combinatie een warm en comfortabel gevoel, waardoor het lopen op blote voeten aangenaam is. Ook kun je veel besparen op de energiekosten door deze combinatie.

Vloerverwarming en een gietvloer zijn dus een uitstekende combinatie. Het grootste profijt is de efficiënte verwarming. Doordat de warmte vanaf de gehele vloer tot het plafond stijgt, is de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger, zodat je de verwarming al gauw een graad of twee lager kunt zetten dan bij andere systemen.

In tegenstelling tot een stenen vloer is een gietvloer vrij dun. Door de minimale laagdikte wordt de vloer snel verwarmd en kan de warmte ook direct weer afgeven worden aan de ruimte. De ruimte is binnen korte tijd op temperatuur en er gaat weinig energie verloren. Ook is vloerkoeling geen probleem in combinatie met een gietvloer.

Welke gietvloer bij vloerverwarming?
Eigenlijk kunnen alle gietvloeren in combinatie met vloerverwarming. Het is echter zo dat de ene gietvloer er geschikter voor is dan de andere gietvloer.
De beste combinatie is met een pu gietvloer. Deze vloer is zeer elastisch en kan hierdoor het uitzetten dat bij het verwarmen gebeurd goed opvangen. Daarbij is de pu gietvloer maar enkele millimeters dik en hierdoor voel je al snel de warmte van de vloerverwarming.
Een epoxy gietvloer is ook te combineren met vloerverwarming, maar van harder materiaal en hierdoor minder flexibel dan een pu gietvloer. De andere typte gietvloeren zoals cementgebonden en woonbeton zijn eveneens geschikt voor vloerverwarming, maar beschikken niet over extra voordelen zoals de pu gietvloer.
Onderhoud & Gebruik
Zijn gietvloeren slijtvast en krasbestendig?

In principe is een gietvloer slijtvast en krasbestendig. Toch zijn gietvloeren niet geheel ongevoelig voor krassen. Het is daarom belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag bijvoorbeeld binnenshuis geen schoenen. Onder de zool kan namelijk vuil zitten, zoals zand, wat tot krasjes kunnen lijden. Ook het verschuiven van stoelen of meubels kan tot krasjes leiden. Het aanbrengen van viltjes onder de poten wordt geadviseerd.

Hoe voorkom je beschadigingen aan je gietvloer?

Gelukkig kun je beschadigingen aan je gietvloer gemakkelijk voorkomen. We geven je een aantal tips:

 • Vuil op de vloer? Maak je vloer schoon!

Heb je eten of drinken gemorst of is je vloer op een andere manier vuil geworden, maar dit dan direct schoon moet een vochtige doek. Ook heel belangrijk: zorg dat er geen zand, steentjes of ander scherp vuil op de vloer blijft liggen. Scherpe steentjes kunnen je vloer beschadigen als je er bijvoorbeeld overheen loopt of er iets zwaars op zet. Let dus goed op dat je geen vuil van buiten mee naar binnen neemt of dat bijvoorbeeld het vogelzand van je kanaries zich niet door de hele kamer verspreidt. Pak direct de stofzuiger om schade aan je vloer te voorkomen.

 • Gebruik een goede deurmat

Loop je met je schoenen aan van buiten naar binnen, dan kan het zijn dat je zand of scherpe steentjes onder je schoenen mee naar binnen neemt. Je drukt deze met je schoenzolen en je gewicht direct op de gietvloer. Dit kan schade veroorzaken aan de gietvloer. We raden je daarom aan een goede schoonloopmat aan te schaffen en je voeten steeds goed te vegen. Draag je schoenen met een grof profiel, bijvoorbeeld wandelschoenen, dan raden we je aan daarmee niet zomaar de gietvloer op te stappen. Juist in deze zolen blijven scherpe steentjes gemakkelijk zitten, ook als je je voeten goed hebt geveegd.

 • Voorzie meubelpoten van goede viltjes

Door je meubelpoten van vilt te voorzien, kunnen ze geen schade aan de vloer veroorzaken. Vilt is verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt het zelf op maat knippen. Een klein viltje is amper of niet zichtbaar onder meubelpoten en zorgt ervoor dat je vloer niet beschadigt als je in een stoel ploft die dan een paar centimeter verschuift.

 • Reinig je gietvloer op de juiste manier

Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen je gietvloer aantasten. Kies daarom altijd voor milde schoonmaakmiddelen. Je kunt je gietvloer ook stofzuigen met een zachte borstel. Ook handig is een Swiffer, daarmee maak je je gietvloer snel stofvrij.

Kan je een gietvloer repareren?

Heb je schade aan je gietvloer? Dan is reparatie van de gietvloer mogelijk.

Na verloop van tijd kan een gietvloer er iets anders gaan uitzien dan toen hij net gelegd werd. Een gietvloer is tegen intensief gebruik bestand en zal minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld een houten vloer, maar het kan zijn dat u na jarenlang gebruik op oude foto's terugziet dat uw vloer er nu anders uitziet dan toen hij er net lag. U ziet dan bijvoorbeeld dat de vloer er iets doffer uitziet, dat er wat kleine schaafplekken zijn ontstaan door ongelukjes met meubels of scherpe voorwerpen en dat er wat scheurtjes of adertjes te zien zijn doordat de ondergrond is gaan werken.

Wij raden altijd aan om uw gehele gietvloer te laten voorzien van een nieuwe toplaag bij reparatie. De charme van een gietvloer bestaat er voor een groot gedeelte uit dat de vloer naadloos is en daardoor zeer strak oogt. Als er een gedeelte een duidelijke beschadiging heeft, kan dit gedeelte worden verwijderd en een nieuw gedeelte worden teruggegoten, maar om het naadloze karakter van de vloer te behouden, is het nodig dat de gehele vloer een nieuwe toplaag krijgt.

Ons advies is dan ook om goed na te denken en een offerte aan te vragen voordat je overgaat tot de reparatie van een gietvloer. Kleine beschadigingen vallen vaak alleen jou op en het is dus slim je af te vragen of de reparatie (waarbij dus de gehele vloer van een nieuwe toplaag wordt voorzien) het waard is.

Hoeveel kost het repareren van een gietvloer?

Om je een indicatie te geven: je gietvloer voorzien van een nieuwe toplaag kost je al snel zo'n 20 à 30 euro per vierkante meter. Vraag een offerte aan om inzicht te krijgen in de prijs van jouw gietvloer reparatie.

Welke garanties geeft Van Hollandse Bodem?

Als je een gietvloer bij Van Hollandse Bodem koopt, krijg je 5 jaar garantie. Van Hollandse Bodem is ook aangesloten bij NOA. Met deze afbouwgarantie weet u als consument zeker dat u kunt rekenen op goede kwaliteit. NOA staat in geval van geschillen ook borg voor een goede afhandeling. NOA heeft consumentenvoorwaarden opgesteld in overleg met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Daarin staan de rechten en plichten van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat is wel zo duidelijk voor beide partijen.

Is een gietvloer duurzaam?

De gietvloer is duurzaam op verschillende vlakken:

 • Levensduur. Een gietvloer gaat lang mee. Je gebruikt het materiaal dus langdurig. Bij normaal gebruik in woonhuizen gaat een gietvloer zo'n 15 à 20 jaar mee. Begint de vloer na jarenlang leefplezier toch wat krasjes en minder mooie plekken te vertonen, dan is het een optie om de toplaag te vervangen. Dit is slechts een zeer dun laagje: je verbruikt dus weinig materiaal, maar hebt wel weer een 'nieuwe' vloer die ook weer jarenlang meegaat.
 • Onderhoud. Het onderhoud van een gietvloer vergt geen milieuonvriendelijke, chemische middelen. Een gietvloer is juist zeer gemakkelijk schoon te houden: met een stofzuiger met zachte borstel en een Swiffer kom je een heel eind. Af en toe kun je de vloer dweilen met een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld een gietvloerreiniger.
 • Ingrediënten. Een PU-gietvloer is gemaakt van emissievrije ingrediënten en plantaardige oliën. Dat is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor jou: je hebt straks een vloer die geen schadelijke stoffen bevat of uitstoot.
 • Energiebesparing. Wil je graag vloerverwarming, dan is een gietvloer de ideale vloer voor jou. Het materiaal van een PU-gietvloer geleidt de warmte perfect, waardoor je altijd snel warme voeten en een warm huis hebt. Vloerverwarming is, in combinatie met een goed geschikte vloer, een zeer effectieve en efficiënte manier om een ruimte te verwarmen. Dit zorgt voor minder energieverbruik, wat een PU-gietvloer met vloerverwarming dus tot een duurzame, energiebesparende keuze maakt.
 • Legwijze. Een gietvloer is een vloer die weinig restafval oplevert. Bij een houten vloer of PVC-vloer heb je te maken met snijverlies, maar het benodigde materiaal voor een gietvloer kan precies worden aangepast op het aantal vierkante meters van een ruimte. Er wordt dus geen materiaal verspild en je hebt geen afval. Vaak kun je een gietvloer ook over een bestaande vloer heen leggen, waardoor je geen sloopafval naar de milieustraat hoeft te brengen.

De ene gietvloer is de andere niet. Bij Van Hollandse Bodem kiezen we bewust voor duurzaamheid en kwaliteit. Daarom worden onze vloeren gemaakt van polyurethaan, waardoor ze prettig aanvoelen en scheuroverbruggend zijn. Voor elk budget is een passende gietvloer beschikbaar: van een eenvoudige coatingvloer tot een hoogwaardige, UV-stabiele polyurethaan vloer.

Meer informatie over de duurzaamheid van gietvloeren.

Is een epoxyvloer geschikt voor een (industriële) bedrijfsruimte?
 • De epoxyvloer is zeer sterk en kan dus tegen een stootje. Je kunt er zware machines op plaatsen, met (vracht)auto's overheen rijden, zware spullen op laten vallen: geen probleem.
 • Een epoxyvloer is bestand tegen olie en chemicaliën.
 • Een epoxyvloer is zeer sterk, maar minder comfortabel: hij voelt kouder en harder aan. Dat maakt epoxy een stuk minder fijn voor in je woning dan PU.
 • De epoxyvloer is gevoeliger voor krassen. Dit is in een industriële omgeving niet erg, daar telt vooral de sterkte van de vloer. In je woning ben je echter veel kritischer op krassen in je nieuwe vloer.
 • Epoxy is niet geschikt om vloerverwarming onder te leggen en voelt van zichzelf kouder aan dan polyurethaan. In de fabriek niet erg, in je woonkamer wel.
 • Epoxy geeft meer contactgeluid dan PU, wat deze vloer voor wonen minder optimaal maakt.

Benieuwd waarom een gietvloer zo geschikt is voor bedrijven? Lees er meer over op deze pagina.

Mooie basis voor elke ruimte

Woonkamer, badkamer, kantoor, winkel of restaurant; een gietvloer is een prachtige basis voor iedere ruimte. Onze gietvloeren kunnen bovendien worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond. Wanneer je niet kunt kiezen, is het ook mogelijk een gietvloer te combineren met een andere vloer als bijvoorbeeld hout of natuursteen. Maar de gietvloer naadloos laten doorlopen in de verschillende ruimten blijft natuurlijk ook prachtig.

Voordelige gietvloer

Vloeren van Van Hollandse Bodem zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvast en gaan jarenlang mee. Door deze kwaliteit is een gietvloer op lange termijn goedkoper dan elke andere vloer. Ook hoeven onze vloeren tussentijds niet te worden behandeld. Daarnaast heb je bij ons vijf jaar garantie op je vloer.

Perfecte kleur(advies)

Onze vloeren zijn UV-bestendig, dus kleurvast en leverbaar in meer tinten en schakeringen dan je denkt. Het is zelfs mogelijk om de gewenste kleur voor je vloer te laten mengen als je in onze collectie niet de kleur van je keuze vindt. Van deze kleur laten wij dan kosteloos nieuwe kleurstaaltjes van maken. Natuurlijk adviseren wij je bij de gietvloer kleurkeuze, zodat je zeker weet dat je gietvloer perfect matcht met je interieur.

Eindeloze ruimte

De gietvloerspecialisten van Van Hollandse Bodem leggen gietvloeren compleet naadloos. Dat is zelfs nog beter dan het klinkt: de ruimte wordt hier optisch veel groter en rustiger van.

Om te leven!

Zelfs zonder schoenen of vloerverwarming voelen onze vloeren zeer prettig aan. De vloeren zijn comfortabel en dempend. Heerlijk om op te spelen, wonen, werken en leven! En doordat onze vloeren naadloos zijn, zijn ze ook nog eens hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Dit vinden wij belangrijk

Goed advies geeft je het juiste verwachtingspatroon. Dat vinden wij belangrijk. Onze ervaring en passie voor gietvloeren én klantwensen resulteert in de mooiste gietvloer voor je interieur.